Historie

cms-img

Det var året 1885 urmager Johan Hartmann startede sin lille urmagerforretning i Adelgade i Skive, i det lokale hvor Towa Sushi er i dag. Kort tid efter blev Johan Hartmann gift, og det unge par lod bryllupsgaverne gå ind i forretningen, som derved blev til en urmager og guldsmede forretning.

Johan Hartmann døde i 1924 og hans kone Agnes drev herefter forretningen indtil sønnen, der også hed Johan, kom hjem som udlært urmager. Agnes døde i 1947 og Johan overtog forretningen. Under krigen i 1942 havde Johan købt Adelgade 14, og i 1952 flyttede butikken på den anden side af gaden til den nuværende adresse.

I 1962 kom sønnen Niels Hartmann hjem med fru Inger fra Schweitz, hvor han i 3 år havde arbejdet rundt omkring i Europa som Omega specialist. Niels Hartmann, der var meget vellidt af kunderne, nåede at drive forretningen i 47 år inden han pludselig døde i januar 2009. Forretning drives nu i fællesskab af hans datter Ulla Hartmann Smedemark der er 4. generation, samt svigersønnen Henrik Hartmann Smedemark.

Vi forsøger, at drive butikken videre i min fars ånd, siger Ulla, hvor vi fortsat sætter service og faglighed i højsæde. Vi har løbende moderniseret butikken, hvor vi bl.a. har Georg Jensen ”Shop in shop” og Pandora "Shop in shop".

Product added to wishlist
Product added to compare.