Diamant smykker

Hos Guldsmed Hartmann finder du et stort udvalg i diamant smykker, hvad enten du søger brillant, pavé, forrivninger, carré, charton eller rørfatninger. Du kan købe halskæder, ringe, vedhæng og armbånd med diamanter. Vi forhandler den ægte diamant , fundet i naturen, men du har også mulighed for at købe  laboratorieskabte diamanter også kaldt labgrown. Denne diamant har de samme egenskaber so den naturlige diamant.

Vi forhandler smykker med diamanter i både 8 kt., 14 kt, og 18 kt guld, hvidguld og eller rosa guld.

Diamanter klassificeres inden for fire kattegorier, de fire Cèr: Carat, Cut, Claraty og Collar

Carat:

Caraten på stenen angiver vægten af diamanten, derved også størrelsen. jo lavere tal, des mindre diamant/brillant og jo større tal des større diamant/brillant.

Cut:

Diamanter findes i flere slib hvor den mest brugte er brillanten, det er det kendte runde slib, hvor stenen glimter meget, da den er slebet med 57 facetter som fanger lyset og sender det retuer og giver det smukke spil. af andre slib kan nævnes Oval cut, Princess cut, Drop cut, Cushion cut, Radiant/Emerald cut, Baguette cut og Heart cut. 

Claraty:

Claraty er klarheden af brillanten. Altså hvor mange og hvor store fejl/urenheder der er i diamanten der kan ødelægge spillet i stenen. Disse kaldes indeslutninger og klasifiseres således: den mest rene kaldes IF (lup ren), den ses ikke tit da den både er meget dyr og sjællen. Den næste hedder  VVS (meget meget små indeslutninger) den næste hedder VS (meget små indeslutninger) den næste hedder SI (små indeslutniger) de næste hedder P. (synlige indeslutninger) der kan sættes 1 eller 2 efter klassifikationen som indikere om den er i den gode eller dårlige ende af sin klasse. de små indeslutninger kommer i tilblivelsen af diamanten når den er under hårdt pres i jordens indre, næste alle naturlige diamanter har en lille fejt eller indeslutnig et sted som jo er et bevis for dens ægthed og naturlighed, og gør diamanten helt unik.

Collar:

Collar er farven på brillanten. De ligger hvor den flotteste klare hedder River og den næste hedder Top wesselton, Wesslton, Top Crystal, Crystal, Top Cape, Cape, light Yellow og yellow. i denne række går farven fra helt klar og til gul.

De naturlige diamanter vi sælger flest af ligger i kvaliteten fra Top Wesselton VVS til Wesselton P. og er brillantslebet, og i mange forskellige størrelser. Vi anbefaler du vælger brillanter i dit smykke fordi de er meget mere modstandsdygtige og holdbare end andre stentyper. Det er nærmest umuligt at ridse en diamant, da den skal ridses af noget der er lige så hårdt som en diamant.

De naturlige brillanter findes også i få naturlige neuancer og flere indfarvede farver.

Labgrown diamanter:

Lab grown diamanter, skabes af mennesker på et laboratorie, men af den samme kemiske sammensætning som den naturlige brillant, derfor har den samme egenskaber som den naturlige diamant. Labgrown diamanter er ofte af høj kvalitet, da diamanten under skabelsen ikke bliver udsat for lige så mange andre stoffer, metaller og gasser som den naturlige bliver, når den skabes. Men den labgrown diamant findes alligevel i flere kvaliteter som klassificeres lige som den naturlige diamant, nemlig med de fire Cèr. Den labgrown diamant fåes også i flere farver. Den største forskel på labgrown og naturlige diamanter er prisen som er noget lavere på den laboratorieskabte diamant, især når diamanten er oppe i en vis størrelse.

Product added to wishlist
Product added to compare.

På www.hartmann-skive.dk anvender vi cookies

Her finder du vores cookiepolitik