Profil Udskriv

Det er ganske vist: det er en gammel butik, som Henrik og Ulla Hartmann Smedemark nu driver videre som fjerde generations Hartmann i Skive. Men der er absolut ikke noget gammelt eller støvet over butikken i Adelgade. Butikken fremstår flot og moderne og er inden for de sidste år renoveret med nye gulvtæpper, farver og montrer.


Niels Hartmann havde drevet butikken på smukkeste vis gennem omkring 50 år, da han pludselig døde i januar 2009. Et smerteligt tab for Ulla og Henrik, der nu driver den godt 125 år gamle forretning videre. Ulla er fjerde generations Hartmann. Kun hendes oldefar Johan, bedstefar Johan og far Niels Johan har før drevet familievirksomheden.


Nu er det Ullas mand, Henrik der står i spidsen for butikken. Han er oprindeligt fra Lem i Vestsalling. Han blev uddannet hos skattevæsenet, men har arbejdet i Guldsmed Hartmann siden 1999. Da Henrik og Ulla faldt for hinanden, var springet til svigerfars forretning ikke så stort. Niels var en god læremester. Og nu er Henrik så chefen, der både sidder på kontoret og står bag disken.